top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

Te hogy vagy így egy év után?

Gyerekkorom óta gyakran voltak scifi-szerű, néha kifejezetten disztópikus álmaim. 2020. február 23-án éjjel nem ilyen volt. Az álom akkor kezdődött, amikor felkeltünk.

Előző este Milánóban, a divathét legnagyobb eseményén háromezer emberrel buliztunk nemzetközi hírességek díszes társaságában. Majd másnap arra ébredtünk, hogy a programokat lemondták, a színházakat bezárták, a boltok polcait pedig üresen találtuk. A megyében azokban a napokban találták meg az első európai fertőzötteket, és egyik pillanatról a másikra változott meg a világunk.


Magyarországon pár héttel később kezdték bevezetni a lezárásokat.


Egy éve, hogy mindannyiunk személyes és szakmai életébe radikális változásokat hozott a járvány.


  • Vannak, akiknek a hivatását, a működését, a terveit teljesen ellehetetlenítette a helyzet és muszáj bízniuk abban, hogy egy nap majd minden ugyanolyan lesz, mint előtte.

  • Vannak, akik korábbi trauma- és változástapasztalatukra alapozva viszonylag rutinosan húzzák magukat előre a megváltozott világban is.

  • És vannak, akiknek az életét a mindenkit érintő korlátozásokon túl egyéb személyes tragédiák is sújtották...


És te? Te hogy vagy?


Azt vettem észre, hogy ez a kérdés az utóbbi egy évben teljesen új értelmet nyert. A kedves, udvariassági formulából egymást támogató, az őszinte, mély beszélgetéseket elindító varázsmondat lett.


  • Az emberek elkezdték merni kimondani, hogy nincsenek jól.

  • Azzal, hogy az emberek megosztják saját mélységeiket, a másiknak is teret adnak arra, hogy megnyíljon.

  • Az őszinte beszélgetés, az érzések és tapasztalatok hangos kimondása szinte terápiás hatással bír.

  • Amikor megoldási, megküzdési stratégiáinkat is megosztjuk, kapaszkodót, ötletet adunk a másiknak is nehéz helyzetében.


Ha úgy érzed, hogy ez nem elég, vagy nincsenek ilyen beszélgetőtársak az életedben, nagy segítséget jelent egy támogató szakember, akivel a mindennapi helyzeteidből tanulságokat vonhatsz le, új célokat tűzhetsz ki, és többféle megoldási stratégiát is találhatsz.


Azt a fajta megélést, amit a világ egy éve tapasztal, hogy az emberek otthonaikba kényszerültek, nem járnak éttermekbe, nem utaznak, nem szocializálódnak, sokkal kevesebbet vásárolnak, egyéb traumáim okán öt-hat évvel ezelőtt csináltam végig, egyedül.


Tapasztalataim révén és a coaching kreatív eszközeivel hatékonyan tudlak segíteni, bármilyen élethelyzetben van igényed támogatásra, megerősítésre.


___________

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

+36306042901

Comentarios


bottom of page