top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

"Nekem a sírás nem szégyen" - Mi legyen a nehéz érzésekkel?

Nagy történésekkel a hátunk mögött, a hétköznapokban beszélgettem egyik barátnőmmel, akivel egymást szoktuk támogatni, és kérdeztem, hogy van:

"Te, Mary, én most szarul, de úgy döntöttem, hogy ezt meg is engedem magamnak. Kell ez ahhoz, hogy tovább tudjunk menni!"

Barátnőm hétköznapi bölcsességét nemcsak szakemberként, de személyes tapasztalataimmal is alá tudom támasztani.

Engem a kettős gyász rogyasztott térdre, és egy életre megtanultam, hogy nem szabad és nem lehet mindig erősnek lenni.

Akkoriban nagyon sok időt töltöttem egyedül, magamba roskadva, sírva, lemerülve a lelki fájdalmam legmélyebb bugyraiba. Ezekből a nagy alámerülésekből születtek meg azok a mélységek, amikre alapozva aztán újra tudtam építeni magam.


Tudom, hogy ha ezt akkor nem engedem meg magamnak, nem tartanék ott, ahol.

Napjaink motivációs tartalmakkal telepakolt világában szégyellünk gyengék lenni. Olyannyira, hogy már nemcsak a külvilág előtt, de magunk számára sem engedjük meg a szomorúságunk, a dühünk, vagy éppen a fájdalmunk megélését. Mosolygunk akkor is, ha nagyon nem úgy érezzük.

Pedig amikor elnyomjuk az érzéseinket, elveszítjük a kapcsolatunkat saját magunkkal.


Minél régebb óta műveljük ezt, annál távolabb kerülünk magunktól. Az elfojtásból gyűlő feszültség pedig legváratlanabb pillanatokban robbanhat olyanok előtt, akiket pedig nem szeretnénk bántani. Vagy éppen saját magunk ellen fordítjuk akaratlanul valamilyen betegség formájában.


Lelki sérüléseikben sokan mindent megtesznek azért, hogy ne érezzék a fájdalmat.

Nekem is mondták, hogy minek nézegetem az elhunyt szeretteimmel készült közös képeket éjszakákon át...

Miközben pedig a fájdalmat megélni egy olyan tapasztalás, amivel egyéniségünket formáljuk és egyediségünket egyre gazdagabbá alakítjuk.


Coachként az a hivatásom, hogy jobb állapotba hozzam az ügyfelet. Az önismeretének folyamatában azonban segítek neki megtanulni azt is, hogy élethelyzeteiben megengedje magának őszintén az érzéseit, a nehézségeit, az igazi fáradtságát. Így tudja megtapasztalni azt is, hogy ne fejben keresse, hanem érezze meg, mi az igazából, amin változtatni szeretne. Így érzi meg, hogy ki ő és mi az a rengeteg érték, ami benne van, amit maga örömére és mások szolgálatában kibontakoztathat.

__________________

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

+36306042901
______

Nyitókép: Kiszner Édua

Profilkép: Kondoros Éva Katalin

Comentarios


bottom of page