top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

Változtatás a reggeli rutinban

Az egyik leghatékonyabb trükk, bármilyen nagyobb változást tervezel az életedben, hogy előtte kis változtatásokkal kezded a napi rutinjaidban. Amikor valaki eldönti, hogy le szeretne futni egy maratont, ő sem jelentkezik be azonnal egy versenyre, hanem kis edzésekkel kezdi el a felkészülést.


Pszichológia kutatások támasztják alá, hogy egy kis változtatás mekkora erőt tud adni, mivel egyrészt az ember ez által már megérzi, hogy képes a változásra, másrészt ez újabb változások mozgatórugója lehet.A reggeli szokásokban változtatást eszközölni a legnehezebb és éppen ezért a leghatékonyabb. Különös tekintettel arra, hogy a jó reggeli rutin tulajdonképpen már este elkezdődik: hogyan és mivel zárom a napom, mikor és hova fekszem le stb.


Ahogy reggel ébredek, analógja annak, hogyan motiválom magam egy új szokásra, témára, feladatra.

Ügyfeleimnek egyéni szokásaik figyelembevételével teszek javaslatokat. Itt a legbeváltabb rutinokból válogattam párat.


- Ébredés után dörzsöld össze a két tenyered, amíg melegséget érzel, és simítsd végig az arcod. Sóhajts egy nagyot. Ezzel hatékonyan felébreszted a tested és az elméd. Abban is segít, hogy felkelés előtt feldolgozd az álmaid, és a napra vonatkozóan megérezd a hangulatod, az igényed, a céljaid.


- Ha telefonnal indítottad eddig a napot, próbáld ki, hogy ébredés utáni első fél órában ne nézz rá. Nézz ki helyette az ablakon rögtön a felkelés után. Lélegezz közben mélyeket, sóhajtozz, és érezd meg a tested.


- Haladóknak ajánlom, hogy végezzenek egy pár perces testmozgást vagy légzőgyakorlatot.


A reggeli szokásokat érdemes mindig felülvizsgálni, változtatásokat beiktatni, a rendszeres rutintól apró dolgokban eltérni, ami nem válik be, váltani. Mindez a folyamatos fejlődés tudatát erősíti és hozzájárul az egészséges test és lélek egységéhez.________

Vanyovszki Mária

Coach | Kommunikációs szakértő

Comments


bottom of page