top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

Akkor gyere hozzám, ha szeretnéd, hogy valaki végre fenéken billentsen

Kivételesen ezt a címet nem én találtam ki, hanem egyik ügyfelem javasolta, akit most már hosszú ideje billentek előre újabb és újabb álmai felé.

Mindezt amikor pár hét kihagyás után legutóbb újra megjelent nálam...

Miután átbeszéltük a dolgait, úgy felpörgette maga körül a történéseket, hogy azonnal beindultak a média megjelenései, majd ezt követték az eladások, azaz a konkrét pénzügyi eredmények is.


Hogyan tud ennyire hatékony lenni egy beszélgetés?


Természetesen a hatékonysághoz mindkettőnkre szükség van, különösen az ügyfélre, hogy eljöjjön és akarjon változtatni.


A kényelem és a félelem


A vágyaink felé vezető úton a legnagyobb akadályaink általában nem külső tényezők, hanem a saját gondolataink. Egyrészt a "jó ez, ami most van", "ezer más dolgom van" , "kell ez egyáltalán a világnak", "olyan macerás elkezdeni", típusú kényelmi kifogások, másrészt a "mit fognak szólni mások", "mi lesz, ha nem sikerül", "kiderül, hogy ehhez béna vagyok", "mi lesz, ha szégyenben maradok" jellegű félelmek.


Igen! Általában a legelhivatottabb tenni akarót is pontosan ugyanazok a belső vívódások hátráltatják az elindulásban, mint bárki mást. Ezt hívhatjuk agyalásnak is, amit olyan nagy tapasztalattal tudunk aztán magunkban pörgetni előre-hátra, és előszeretettel beszéljük le vele magunkat ezerféle lehetőségről.


Az ilyenfajta 'egyedül agyalás' a félelmet és a kényelmet táplálja, a cselekvést pedig hátráltatja.


Amint az agyalásaid elkezded megpróbálni hangosan kimondani egy másik ember számára, a korlátozó hatalma azonnal veszít kicsit az erejéből.


Egy segítővel folytatott irányított beszélgetés révén ehhez még egy olyan támogatást is kaphatsz, ami addig fel nem ismert erőid, tehetségeid és tapasztalataid felismerteti és aktivizálja benned. Ezt követi a lehetőségek feltérképezése és az építkezés, ami után önmagadban megerősödve és többféle megoldással felvértezve, magabiztosan és céltudatosan léphetsz ki a világba, az emberek elé.


Foly. köv.

___________

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

+36306042901











Borítókép: Kedves Katalin

Profilkép: Kondoros Éva Katalin


bottom of page