top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

"A májusi eső aranyat ér" - Szerinted is?

Az utóbbi napokban a közösségi médiát elárasztották az eső miatt méltatlankodó, de azért vicces mémek, hogy lám, hiába a teraszok nyitása, az égiek ellehetetlenítik a lehetőséget.

Az eső tényleg csak azért jönne, hogy bosszantson?


Abban a kis faluban, ahol felnőttem, a címben idézett mondás nem csak mondás volt. Hittük és éltük. Apám rajongott a földért és tisztelte a csodát, ahogy az ember gondos munkája és az évszakok összhangja évről évre kitermeli a földből az életet.


Bevallom, az én személyes esőimádatomnak akkoriban ennél sokkal földhözragadtabb indoka volt.

Kislányként egy esős nap számomra azt jelentette, hogy végre nem húznak magukkal a szüleim a földekre, hanem otthon, a meleg szobában egész nap varrogathatok a babáimnak.


Kamaszként, amikor a babaruha varrás helyett már saját kalandokra vágytam, a nagy zuhé adott teret arra, hogy abban a kis faluban, ahol csak célirányosan lehetett menni valamerre, végre szabadon, cél nélkül futkorásszak az esőben az utcákon, anélkül hogy bárki megkérdezné, hova megyek.


Azóta is szeretem az esőt és imádok elázni.

Minden csak hozzáállás kérdése?


A napfényt, a derűt, a ragyogást magunkban meg tudjuk teremteni úgy, hogy az viszonylag stabilan tartható külső körülményektől függetlenül is.


Hogyan érhető ez el?


Izgalmas külső, belső munkával, amire ma már egyre több eszköz áll a rendelkezésünkre.

Kezdhetjük jógával vagy egyéb a lelkünkhöz közelálló sporttal és hobbival. Folytathatjuk meditációval, vagy olyan a lelkünket melengető egyéb tevékenységgel, ami közelít az ilyen lélekállapotokhoz.


Ha ez nem elég, kihez fordulhatsz?


Igénybe veheted segítő szakember közreműködését: coach, kineziológus, pszichológus stb.

A tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy ilyen esetben az alkalmazott technikáknál lényegesen fontosabb, hogyan viszonyul egymáshoz a segítő és az ügyfél. Nem elég kiválasztani, hogy valaki coachingot vagy pszichológiai tanácsadást szeretne, fontos a szakember személye. Mindkét műfaj a két ember kapcsolódásán keresztül segíti elő a változást. Éppen ezért soha nem „ciki” váltani, és ezt a jó szakember maga is megérti, sőt támogatja.

Ha úgy érzed, én vagyok az, aki segíthet, jelentkezz az elérhetőségeimen.

Mivel napok óta szakad az eső, nem kell locsolgatnom a palántáimat, felszabadult egy kis extra időm ;)

___________


Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

+36306042901




bottom of page