top of page
Keresés
  • SzerzÅ‘ képeMaria Vanyovszki

Hogyan támogatja a testünkre való figyelem az önismeret, az önszeretet és a tudatosság fejlesztését?

A test egy rendkívül intelligens és érzékeny szerkezet. Sokkal több mindent jelez, mint amit mai rohanó világunkban képesek vagyunk észrevenni.

önismeret, önelfogadás, lelki béke, boldogság

Biztos te is tapasztaltál már olyat, amikor az agyaddal valamit eldöntöttél, a gyomrod, a beleid vagy a szíved környéke viszont tiltakozott.


Az életünket elárasztó tömérdek információ, elvárás, szabályok és megfelelési igények forgatagában az elme távolabb kerülhet a saját, belső igényektől. Ilyenkor a test van közelebb a lélekhez.


Minél jobban törődünk vele, annál közelebb kerülünk a jelzéseihez. Minél jobban érezzük a testünk jelzéseit, annál jobban fogjuk érezni magunkat a lelkünkben is.


Akkor törődsz igazán a lelkeddel, amikor törődsz a testeddel is.


Az élet lényege a szeretet. Saját testünk tökéletes gyakorlóterep arra is, hogy az odafigyelő szeretetet magunkon gyakoroljuk.


És mivel az élet értelme maga az élet, a testünk egy csodálatos eszköztár a földi élet minél teljesebb megtapasztalására is. A saját testünkön való odafigyelésen, törődésen, önszereteten keresztül kerülünk egyre közelebb a lelkünk igényeihez is.


Kérdések: Mennyi időt szánok naponta arra, hogy a testemre figyeljek? Milyen döntési helyzetekben hallgatok a testem jelzéseire? Mikor megyek szembe vele? Milyen panaszokat veszek észre ilyenkor magamon? Hogyan reagálok rá? Hogyan hat ez ki a lelkem, elmém állapotára? Milyen hatással van ez az emberi kapcsolataimra? Stb.

Ha szeretnél intenzívebben foglalkozni a témával, írj: maria.vanyovszki@gmail.com.

______

coach, Budapest, önismeret, önfejlesztés, kommunikáció



Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

bottom of page