top of page
Keresés
  • SzerzÅ‘ képeMaria Vanyovszki

Hogyan járul hozzá a test karbantartása a lelki békéhez?

Hosszú, viszontagságos évek személyes tapasztalata és az ügyfelek visszajelzései alapján fogalmaztam meg azt a tételt, hogy:

A test közelebb van a lélekhez, mint az agy.

test karbantartása, lelki békéhez


Agy alatt a folyamatosan gondolkodó részünket értem.

Ahol szünet nélkül pörögnek a monológok és a párbeszédek. Ahol önkéntelen futnak a megjegyzések, reakciók, elmélkedések, ítélkezések, összehasonlítások, tetszések, nem tetszések, panaszkodások. Kattogás múltbéli történéseken, mit hogyan kellett volna, vagy aggódás jövőbeli elképzeléseken, hogyan fog valami megtörténni, hogyan fordul rosszra…

Ez a kondicionált, programokkal és beidegződésekkel működő elme szinte soha nincs a jelenben. Vagy a múltból, vagy a jövőből értelmezi a jelen pillanatait is.


Léleknek azt a tiszta tudati részt hívom, aki mindezt csendes szemlélőként tapasztalja.

Alig észrevehető módon képviseli a semmit és a mindent egyszerre. Azt a jelen pillanatot, ami az egyetlen létező. Egyszerű és mély…


Ennek a megélésében segít az, amikor az agyunk helyett a testünkre helyezzük a fókuszt.

Ezért hasznos minél több olyan tevékenységet beiktatni az életünkbe, ahol a test fókusza révén közelebb kerülünk a lelkünkhöz.

Például amikor: - szeretkezünk; - a zenének teljes szabadsággal átadva magunkat táncolunk; - mindent elfeledve engedjük bele magunkat egy sporttevékenységbe; - teljes bizalommal átadjuk magunkat egy masszázs élménynek.

______

Amennyiben szeretne egyéni folyamatban tervet készíteni saját igényeire szabva, várom üzenetét a maria.vanyovszki@gmail.com címemre.

test karbantartása, lelki békéhez

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

bottom of page