top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

A teljesség felé - Olvasónapló: 1. rész

Hosszú éveken át minden reggel puccba vágtam magam, beültem az autóba, hogy aztán 8-10 óra munkahelyi pörgés után az agyam otthon is tovább kattogjon a munkán.

Amikor felmondtam, arra vágytam, hogy hagyjon békén mindenki.


Ebben az időszakban írogatta egyik barátnőm, aki pár hónappal korábban szintén felmondott, hogy éppen milyen önfejlesztő könyveket olvas, meg hogy miket ajánl nekem. Erre én:


"Köszönöm szépen, nem kérek olvasnivalót, most éppen magamat olvasom, nagyon izgalmas."


Időre volt szükségem...

A szépen felépített élettervembe beütött nagy változások hatására egyedüllétre és külső-belső csendre vágytam. Miközben megtanultam türelmes lenni magammal, az élet értelméhez is kezdtem egyre közelebb érezni magam.

Aztán eljött a nap, amikor mindazt, amit a csendben, egyedül megéltem, szerettem volna mégis kimondani tudni. Teljesen véletlenül emeltem le a polcról Weöres Sándor: A teljesség felé című könyvét, majd elkezdtem benne megtalálni a saját élményem.

Részlet a könyvből: "AZ ŐS TUDÁS Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése. Az emberalkatban rejlő őstudás lényegileg mindenkiben azonos, érvénye teljes. Az őstudás az egyetlen alkalmas alap; ami rajta alapszik, ronthatatlan, ami elgondoláson alapszik, szétmálló. Az őstudás végtelenül egyszerű, olyannyira, hogy szavakba nem is foglalható. Megegyezik vele minden, ami szükséges, nyugodt, szilárd; ellentétben van vele minden, ami csábító, izgága, hemzsegő. Tíz hadsereg, száz pénzesláda, ezer okirat védettje elpusztul; amit az őstudás birtokosai minden segítség nélkül létrehoznak, megmarad. Aki a lényében rejlő őstudást önmaga számára meghódította, mindent elért, ami emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes."


A lelki béke megtalálása egy olyan folyamat, melyben egyszerre vagyunk egyedül és találhatunk mások gondolataiban kapcsolódásra. Ezért is fontos a megfelő coach megtalálása, akivel megvan az az emberi, szakmai vagy egyéb tapasztalati kapcsolódás, melynek révén hatékonyan tudja segíteni a helyzeted, a fejlődésed, a változásaid, miközben egy biztonságos és örömteli önismereti úton vezet végig. Tapasztalataim révén hatékonyan tudlak támogatni abban, hogyan szeresd magad és az életet.

_________________

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

+36306042901









_______

Ezt a bejegyzést eredetileg 2016. szeptember 23-án írtam személyes blogomra.

bottom of page