top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

Miért van szüksége egy felső vezetőnek coachra?

Egy felső vezetőnek nincs szüksége coachra. Neki igénye van rá.


Van egy régi történet egy kínai császárról, akinek az állandó tanácsadó testülete mellett volt egy külső bizalmasa is. Mivel nagy bölcsességének köszönhetően lett császár, a tanácsadó testülettel való egyeztetések kevésbé tudtak számára újat mutatni. A külső bizalmasával folytatott időszakos beszélgetések ugyanakkor mindig egészen más aspektusból láttatták rá a megoldásokra. Egyrészt amikor a császár a kívülálló számára újrafogalmazta a helyzetet, azzal egyben újra is rendezte a gondolatait. Másrészt a bizalmi ember eltérő látásmódjából adódó kérdéseivel és hozzászólásaival további olyan dolgokra világított rá, amiket a császár magától és a tanácsadó testülettel való egyeztetések alapján nem láthatott.


A vezető-fejlesztői coaching hasonlóan működik.


A magas pozíciókban irányító emberek kiemelkedő képességeiknek és tapasztalataiknak köszönhetően tartanak ott, ahol, akárcsak a fenti történetben a császár.


Az esetek többségében nem tanácsra van szükségük, hanem egy független támogatóra, akivel bizalmas beszélgetésben és professzionális keretek között újrarendezhetik a gondolataikat és másképp nézhetnek rá a kérdéses témákra.


A coach nem ad tanácsot, nem kínál kész megoldásokat. Egy olyan „külső szemlélő”, aki modern pszichológiai, fejlesztő, kommunikációs és coaching módszerekkel, kérdezéstechnikával objektíven, ítélkezés nélkül ösztönöz, támogat és fejleszt.



A vezetők rendszeresen szembesülnek olyan helyzetekkel, amiket nem lehet, vagy nem elég átbeszélni a vezetőtársakkal, beosztottakkal.


Legyen szó akár emberi, akár szakmai kérdésekről, a felső vezetői coaching azt szolgálja, hogy a vezető professzionális keretek között egészen új aspektusból lásson rá magára, környezetére és az ügyeire.


Nem véletlenül jön a coach elnevezés a sport világából.


Ahogyan a kivételes képességű sportolót figyeli a pálya széléről az edzője, kívülről másképp lát rá a teljesítményeire, hogy hol érdemes változtatni, miben lehet fejlődni, úgy támogatja az executive coach a felső vezető egyre jobb és kiegyensúlyozottabb működését.


Az új perspektíva, a külső szemlélővel való professzionális beszélgetés hatékonysága sokszorosan bizonyított.


Az Executive Coaching segíti a kreatív gondolkodást és a konstruktív megoldásokat.


A beszélgetések eredményeként rátalálhat azokra a lehetőségekre, amelyekre korábban egyedül nem látott rá, így segítjük a kitűzött céljainak örömteli elérését.


A folyamat során nagy hangsúlyt fektetünk a külső, belső kommunikáció fejlesztésére, a perspektívák bővítésére és az örömteli eredmények megélésére. Így érjük el, hogy emberileg és szakmailag kiteljesedve egyre boldogabb életet éljen.


Forduljon hozzám bizalommal!

Vanyovszki Mária

_____

Nyitókép: cottonbro studio







bottom of page