top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

Annál szebb vagy, minél közelebb vagy önmagadhoz - Gyakorlat

Nemrég egy eseményen, az ajándékcsomagban kaptam egy 200 oldalas plasztikai sebészeti magazint, ami 130 oldalon keresztül veszi végig a női test megváltoztatását, beleértve az intimplasztikát is, azzal a felháborító címmel, hogy “Intimplasztika az önbizalomért.”


A férfiakról mindössze 10 oldal szól, ebből 5 a hajbeültetésről, majd egy-két apró téma után fél oldal arról, hogy a pénisz nagyobbító műtétek kockázatosak; nem ajánlják...


A plasztikai sebészet egy fantasztikus orvostudomány. A sérülésekből és betegségekből történő helyreállító műtétek sok ember életét adták vissza. Ahogy az extrém születési adottságokon is finoman javítva az érintett személy életvitelében jelentős változás érhető el.


Az a fajta kampány azonban, ami a nőket önmaguk nagyítóval való szemlélésére kényszeríti, a közösségi média káros hatásaival karöltve, kifejezetten veszélyes. Épp olyan kockázatos a nők önbizalmát az intim területek átszabásához kötni, mint a magazinban megszólaló orvosok szerint a péniszműtét.


AZ EMBER ATTÓL LESZ EGYRE SZEBB, AHOGY EGYRE JOBBAN ELFOGADJA ÉS SZERETI A TESTÉT IS.


Ezért én - mint nő és mint coach - a reggeli és/vagy esti tükörterápiát ajánlom szeretettel.

Gyakorlat: Nézz mélyen a szemedbe és mondd ki hangosan: Annak ellenére, hogy nem kedvelem magamon ezt, vagy azt, (tetszés szerint behelyettesíthető az aktuális kifogással, pl. nőtt egy pattanásom, kerek a fejem, csontos az arcom, van egy kis hájam, lóg a hasam stb.), mélyen szeretem és elfogadom magam.

Ezt mondd ki hangosan, háromszor.

Majd vedd sorra az arcodon lévő elemeket és mindegyiknél mondd el kifejtve, hogy “Szeretem, mert … (pl. látom vele a szeretteim, érzem az illatokat, hallom a gyermekeim hangját stb.)

Másnap vedd sorra a felsőtested elemeit és a fentiek szerint mondd ki hangosan, mélyen a szemedbe nézve, melyiket miért szereted.


Következő alkalommal folytasd deréktől lefelé a csípőddel, a külső és belső nemi szervekkel.


Külön napot hagyhatsz a lábaidra. A "lábnapon” érdemes végigmenni a combokon és a térdeken át egészen a legkisebb lábujjig mindenen, amit csak be tudsz azonosítani. Lehet az egy anyajegy, egy rakoncátlan szőr, egy sérülés nyoma, minden, ami a tested szépségét alkotja.


Ha rendszeresen végzed ezt a tükörterápiát, akkor a szépészeti magazin tartalmak egyre inkább hidegen fognak hagyni. És a közösségi média világára is rácsodálkozol, hogy a sok egyformára törekvő kinézet mellett mennyi olyan különleges csoda van, mint te.


A témában közzétett korábbi írásom elérhető itt: Te milyen gyakran mondod a lányodnak, hogy szép? - És magadnak?


Ha szeretnél a témával intenzívebben, coach folyamatban foglalkozni, írj a maria.vanyovszki@gmail.com címemre.


Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó




_____

Az oldalamon közzétett, saját coach gyakorlataim szakmai használata, publikálása, ill. egyéb, magáncélon túli alkalmazása előzetes egyeztetést igényel.

bottom of page