top of page
Keresés
Szerző képeMaria Vanyovszki

Hogyan támogathatjuk tudatosan a test öngyógyító folyamatait?

A téli időszakban különösen aktuális az egészségünkre tudatosabban figyelni. Kevesebb a fény és a szabadban végzett mozgás. Év végéhez közeledve egyre fáradtabbak vagyunk. A lelkünk és a testünk egyaránt kimerül, így a kórokozóknak is nehezebben tudunk ellenállni. A test csodálatos szerkezete azonnal elindítja az öngyógyító folyamatait, mindemellett érdemes tudatosan támogatni ezeket a folyamatokat külső és belső eszközökkel egyaránt.


öngyógyító

Ebben a bejegyzésben azzal foglalkozunk, mik azok az eszközök és lehetőségek, melyekkel támogathatjuk az egészségünk megtartását, ill. ha megbetegedés, fájdalom, egyéb testi rendellenességben szenvedünk, hogyan támogathatjuk a gyógyulásunkat.


ELŐZMÉNYEK - LELKI OKOK


Legyen szó kisebb vagy nagyobb egészségügyi problémáról, mindig tanulságos utánanézni a lelki okoknak.

Erre Ruediger Dahlke, A Betegség, mint szimbólum és Jacques Martel, Lelki eredetű betegségek lexikona könyveket ajánlom.


Minden testrész, szerv megfeleltethető valamilyen életterületnek és személyiségrésznek. Leegyszerűsítve: amit a lelkünkben vagy az életünkben elhanyagolunk vagy visszafojtunk, az testi tünetben tör utat magának.


Amikor a fenti könyvekből elolvassuk, hogy a testi tünetünk, az elváltozás, a fájdalom, egyéb rendellenesség milyen életterülethez, személyiségrészhez, vállaláshoz, érzéshez kapcsolódik, előfordulhat, hogy felháborodunk.

A felháborodás is egy megerősítése annak, hogy valóban dolgunk van az adott területtel.


GYÓGYULÁS KÍVÜL, BELÜL


Miközben elkezdjük az ezzel kapcsolatos önismereti és lelki munkát, fontos, hogy a testünk problémáját is kezeljük. Bár a test mindig önmagát gyógyítja, ehhez támogatásra van szüksége: külső és belső támogatásra.


A külső támogatás kétféle:

1. Egyrészt igénybe vesszük a mai orvostudomány által elérhető lehetőségeket, kiegészítő terápiákat, testi feltöltő tevékenységeket: orvosi kezelés, gyógyszer, masszőr, stb.


2. Másrészt a belső folyamatokat is külső eszközökkel, támogatókkal erősíthetjük: pszichológus, coach, egyéb segítő.


Minden esetben a legfontosabb, hogy a két ember rezonáljon egymással. Érezzük, hogy jó, biztonságos és támogató a másik személy megtartó jelenléte.


A belső támogatás szintén kétféle lehet:

1. Egyrészt van az önismereti és lelki folyamatunk a lelki okok feltárásával és megdolgozásával;


2. Másrészt a test öngyógyító folyamatait tovább támogathatjuk meditációval, rezgésszint emeléssel, a figyelmünk és az érzéseink irányított erejével.


AZ ÁLLAPOT ELFOGADÁSA


Ahogy egyéb negatív életeseményeinknél, úgy betegség esetén is a gyász folyamataihoz hasonló lelki hullámvasútra kerülünk:

  • megváltozik a világunk, ahogy addig ismertük;

  • haragszunk,

  • tagadunk,

  • alkudozunk,

  • lehangolódunk.

Ezek mind természetes tapasztalások, és a lélek megküzdését szolgálják.


Ahogy az elengedésben megérkezünk a szeretetteljes elfogadáshoz, betegség esetén is az elfogadás és az önmagunk felé fordított feltételek nélküli szeretet révén gyógyulunk.


Ennek jegyében a gyógyulást, ill. az egészség megtartását támogató hanganyagom a mindannyiunkban jelen lévő, feltételek nélküli szeretet energiájával dolgozik.


Használják szeretettel!



______

Ha szeretne coach támogatásával változtatni az életén, szeretettel várom üzenetét a maria.vanyovszki@gmail.com címemre.


öngyógyító

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

Yorumlar


bottom of page