top of page
Keresés
  • Szerző képeMaria Vanyovszki

A mozdulatlan utazás - Olvasónapló 3. rész

Amikor a férjem meghalt, sokan mondták, hogy utaznom kellene, pl. elmehetnék valahova a Távol-Keletre. Én nem igazán éreztem így.

Aztán olyan két hónappal később, valamikor szeptemberben egyik délután fogtam magam, összepakoltam, elindultam, és Szlovénián keresztül levezettem egy olasz kisvárosig. Reggel kiültem a tengerpartra és órákon keresztül csak néztem a vizet… Majd úsztam egyet és másnap visszavezettem Budapestre.


Mert akkor már biztosan tudtam, hogy nem kell kimozdulnom még csak a szobámból sem, hiszen a világ, amit be kell járnunk, az önmagunk.


"A MOZDULATLAN UTAZÁS


Önmagad beutazása: a mindenség beutazása. A térbeli világ úgy viszonylik a mindenséghez, mint egy ruhazseb az élő-testhez.

Éjjel, a csillagos ég alatt felfohászkodsz: Míly nagy a világ! De ládd: egyetlen gondolatod a legtávolabbi égitesten is túl-fut pillanat alatt.

Egy gondolattól a másikig végtelenül hosszabb az út, mint csillagtól csillagig.

Az ember a teret végtelennek érzi, de valójában úgy szorong a térben, mint egy börtönkamrában, melynek sem hossza, sem szélessége nincs egy teljes lépés. Aki lényében a végtelen áramokig hatol, a kamra falán kis rést ütött; aki személyiségét feloldotta, a kamra falán akkora rést ütött, melyen már kifér."


Weöres Sándor: A teljesség felé


Az önismeret az egyik legizgalmasabb utazás, amin az élete során minden embernek végig kell menni, változó élethelyzetei miatt talán többször is. A coach támogatása ilyenkor nemcsak erőt ad, de hatékonyabbá és gyorsabbá is teszi ezt az utat. A megfelelő szakember kíséretében ez egy olyan örömteli folyamat, amihez bármikor, a későbbiekben is könnyedén visszanyúlhatsz. Tapasztalataim révén még hatékonyabban tudlak támogatni abban, hogyan szeresd magad és az életet.

__________________

Vanyovszki Mária

Coach | Mentor | Tanácsadó

+36306042901








______

Ezt a bejegyzést eredetileg 2015. október 18-án írtam, magamnak.

Nyitókép: Molnár Ádám

Profilkép: Kondoros Éva Katalin

bottom of page